fbpx

Image

Nu är den upptäckt! En av de första älgarna på banan. Strax utanför berget söder om Hässleholm noterade en naturintresserad fotograf denna ståtliga tjur. Han laddade kameran och knäppte den på första skottet.
För alla andra älgjagande fotografer kan vi lugna er att den uppstår likt fågel Fenix och kan knäppas många gånger vid kommande besök.
Image
Fritt vatten i Attarspsjön. Årets första kanotister har just skådats. Med tanke på lugnet som råder (all järnvägstrafik är nedlagd fram till den 31 maj pga elarbeten på sträckan) är det nog skönt att kajka runt i naturen på detta sätt.

 

Image
Turisterna lockas till området kring sjön.

 

Image
En ny turistattraktion har skådats på anläggningen. Att åka i öppen skrinda i det härliga 60-tals landskapet med sommarbrisen i ansiktet och doften av kreaturens "produktion" i hagen ger en ljuvlig lantkänsla.

 

Image
Lagret av stommar till granar till anläggningen. Totalt ska ca 1000 granar byggas så det gäller att hålla jämna steg med landskapsgruppen som ser till att det kommer barr på granarna innan "plantering".

 

Image

Granarna har nu fått barren pålimmade med spraylim och ska monteras vid en infart till ett dolt spår. Notera vagnen för provmätningar så inga granar kommer att dras med när tågen ska börja köra på sträckan.

 

Image

Även nya träd behöver stöttor. Skalenliga granar får en tyngdpunkt som inte "köbeträd" har. Därför viktigt med lite fixeringshjälp när de monteras på skrå.

 

Image

Till slut en liten titt in i rummet för etapp 4. Närmast platsen för Bjärnum och Vittsjö. Bak i bilden vändslingan för Stockholmsspåret och helixen för uppfart till verkstadsdelen. Vi lämnar denna etapp för ett tag nu och återkommer när stationsområdena är uppbygda.

 

 

Öppetdagar

ti on to fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
Datum : 21 augusti 2022
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Vill du ge bort entrébiljetter till någon?

Presentkort web x170

Läs mer och beställ här.

EU-flaggaEuropeiskajordbruksfondenfärg

leader1

 

Error: No articles to display